Zítra bude slovenská kuchyně

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down

Zítra bude slovenská kuchyně

Příspěvek pro Lvice.eva za Mon May 02, 2016 8:48 pm

....u nás bude zítra slovenská kuchyně. :-)) Koupila jsem v neděli na farmářských trzích bryndzu, tak budou dnes halušky. Přemýšlím, že bych místo špeku osmahla na teflonce kvalitní šunku nakrájenou na kostičky jen s troškou oleje. Chuť by měla být podobná, akorát to nebude tak mastné.

Ale to mi řekněte......může mít brynza tak rozdílnou kvalitu ??? Nedávno jsem ji koupila ve zdravé výživě, byla hodně mokrá a šíleně chutnala po skopovém - skoro jako kozí sýr (ten jsem ochutnala jen jednou, prostě to nemůžu). Musela jsem to "naředit" měkkým tvarohem. :-[ Teď mám krásně drobivou a fakt chutnou, ta skopovina tam není téměř cítit.

Lvice.eva

Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Zítra bude slovenská kuchyně

Příspěvek pro Majkl2 za Mon May 02, 2016 8:50 pm

S uzeným je dělám taky, ale to se prý po slovensky jmenuje "strapačky" a přidávám tam kysané zelí.
Ty klasické halušky s bryndzou se mají polít vyškvařeným sádlem i s kostičkama toho špeku, tak jsem to udělal dietnějí s tou šunkou. Měla tam paní prodavačka u toho stánku i pravou domácí slaninku, vypadalo to moc lákavě, ale odolal jsem. Fakt chci přes to léto trochu shodit a jíst střídmě.

Majkl2

Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru

- Similar topics

 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru