Švýcarský rožeň

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down

Švýcarský rožeň

Příspěvek pro Admin za Tue May 24, 2016 7:47 pm

Celý víkend doma, jen sem tam někam a tak se bude v pátek macerovat a v sobotu upeče i na neděli! Pořád jsem hledal, co tady v horách jedli...., kdysi????A toto prý je spešl..., ale jen na velké slávy, když Swiss ještě neobjevili turisti...
Nachytáme si :
1 kg zadního hovězího na asi 15 dkg steaky
1 kg hovězích žeber
1 kg skopového, taky na plátky
1/2 kg domácí slaniny - uzené
2 kg zelí, steril a nebo kvašené
1 kg cibule na kolečka
1/4 kg česneku, oloupat a na plátky
20 zrnek jalovce, rozdrtit
20 zrnek pepře, černého, rozdrtit
sůl, hrubou, kamennou, nebo obyč.
Asi 1 dcl oleje,
4 lžíce hustého, dom. medu!

Nachystáme si rožeň, nebo dva, podle toho jaké máme největší. Plátky masa, slaniny, cibule napichujeme na rožeň a solíme, mezi i rozdrcené koření, to všechno na pevném alobalu. Nakonec zelím obalit celý rožeň, pokapat olejem a pořádně zabalit do alobalu!!!!, uložit na 1 den do chladničky a pak......
Nasadit rožeň do grilu a nebo v troubě, na 160 C, min. 2 hoďky.
Bašta prý přenáramná..Uvidíme...???, v sobotu to propukne, zbyde i na neděli a .....???????

Admin
Admin

Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 03. 04. 16

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Švýcarský rožeň

Příspěvek pro Admin za Tue May 24, 2016 7:47 pm

.....omlouvám se, zapomněl jsem na ta žebra. Taky nasolit, opepřit, jalovec a podélně je naskládat kolem toho rožně, na zelí, udělat jako by obal z žeber.....Tan alobal pořádně rukama umačkat, aby do masa nešel vzduch při macerování..... Smile

Admin
Admin

Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 03. 04. 16

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Švýcarský rožeň

Příspěvek pro Majkl2 za Tue May 24, 2016 7:49 pm

sám bych to určitě nedělal, bylo by mi líto těch stejků a žeber-já to raději zvlášť :-)) nerad míchám chutě mas a tady je toho až až a hlavně je tam skopové a to je můj konec. Ucitím a záklopka se mi zavře jako poklop u ponorky :-D ale pokusil bych se to ochutnat nebo aspoň vidět jak vypadá finální výrobek. Co k tomu jí? Je tam zelí, že by nějaké knedlíky nebo špecle?

Majkl2

Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Švýcarský rožeň

Příspěvek pro Lvice.eva za Tue May 24, 2016 7:51 pm

To je určitě pro celý regiment, ale snad to může být dobré a skopové pokud ho pěkně dáš uležet s kořením, tak je chutné a "nesmrdí" a má docela dobrou chuť. Je potřeba být dobrý kuchař a potom je jídlo "jedlé". Stalo se mi že návštěva kvokala - to nejí to jí nechutná a z králíka by umřel - udělala jsem z králíka ražničí pochopitelně naložila dva dny dopředu - nesnědl ale sežral a prý super. Je třeba dát jídlu chuť a pak se to baští!

Lvice.eva

Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Švýcarský rožeň

Příspěvek pro Sponsored content


Sponsored content


Návrat nahoru Goto down

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru


 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru